Mindfulness


Mindfulness is een manier van leven. Het wordt gedefinieerd als: doelbewuste aandacht voor het moment. Mindfulness is niet nieuw, is geen hype, maar is een heel basale (inter)menselijke vaardigheid. Op een of andere manier zijn we dat in onze (westerse) maatschappij toch kwijt geraakt en is er behoefte ontstaan om deze vaardigheden te (her)ontdekken.

Je leven in een lagere versnelling zetten kan voordelen hebben. En je hersenen kunnen meer als ze uitrusten.

Je leeft nu en dat is alles waar je invloed op hebt.

Mindfulness heeft mij veel gebracht. Het was voor mij een manier om meer bij mezelf te zijn, me meer bewust te worden van de processen in mezelf. Het vertragen, tijd nemen en stil staan in combinatie met de vriendelijkheid en mildheid vind ik krachtige elementen in de mindfulness, die processen en ontwikkeling in jezelf enorm versterken. Het heeft mij veel gegeven, voor mij persoonlijk en ook in mijn werk als therapeut.

De mindfulnesstraining is de officiële training, met 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een follow-up bijeenkomst (MBCT met elementen van MBSR). De training biedt een antwoord op vragen als: ik kan haast geen rust vinden, ik voel regelmatig mijn leven aan mij voorbij gaan, ik wil graag bewuster leven, ik heb veel last van stress. De training is ook geschikt voor mensen met veel angstige gedachten of depressieve gedachten. De training kan ook naast een (ggz) behandeling plaats vinden, in overleg met de behandelaar.

Eerstvolgende training start september 2022

Tijd: woensdag 18.30-21.00 uur

Locatie: Therapeuticum in Joure

Marie Curieweg 25

8501 XC Joure

tel. 0513-484260

De groep is bijna vol. Mocht u interesse hebben voor een volgende groep, dan kunt u zich op de wachtlijst laten zetten.

%d bloggers liken dit: